Uplatnění provozní a finanční páky v souvislosti s různým zadlužením jednotlivých podniků - Novotná, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na uplatnění provozní a finanční páky v souvislosti s různým zadlužením jednotlivých podniků. V první části práce je krátce popsána finanční analýza, zdroje dat a metody finanční analýzy. Dále se práce zabývá především provozní, finanční a celkovou pákou. Zmíněna je též problematika zadluženosti a dluhového financování. V druhé části práce je sledován vývoj vybraných ukazatelů s cílem vyslovit určité závěry. Vybrané postupy jsou uplatněny na souboru 100 zemědělských podniků v letech 2007 a 2008.
Application of an Operating and Financial Leverage in connection to a Different Indebtedness of the Particular Companies
Keywords: Stupeň provozní páky; Stupeň finanční páky; Stupeň celkové páky; Zadluženost; Rentabilita; Degree of Operating Leverage; Degree of Financial Leverage; Degree of Total Leverage; Indebtedness; Profitability