Přístroje pro měření teplot - Horelica, Josef (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá teoretickým popisem, praktickým zapojením přístrojů pro měření teploty a jejich principem fungování při měření teploty. Jsou zde vysvětleny základní pojmy jako je teplota, teplotní stupnice a její měření. Dále jsou uvedeny základní senzory, které se v přístrojích používají. Část práce tvoří obrazová prezentace, kde je uveden souhrnný přehled senzorů a jejich aplikace v přístrojích pro měření teploty. Cílem je poskytnout ucelený přehled pro orientaci v této problematice.
Equipment for temperature measurements
Keywords: Teplota; stupnice; teploměr; dotykové; bezdotykové; měření; senzor; pyrometr; termovize.; Temperature; scales; thermometer; measuring; contacting; contactless; sensor; pyrometer; thermovision.