Účetní závěrka podle české legislativy a podle IAS/IFRS - Žemličková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo sestavení účetní závěrky podle české legislativy a podle IAS/IFRS a následné porovnání a zhodnocení. Po vysvětlení základních pojmů, které se daného tématu týkají, jsem z dat získaných od společnosti sestavila účetní závěrku podle české legislativy. Dalším krokem byla úprava vykázání několika vybraných položek tak, aby byly v souladu s IAS/IFRS. Konkrétně to byla změna daňových odpisů na účetní, výpočet odložené daně, přeúčtování leasingu a vykázání tržby za službu u nedokončené transakce. Poté jsem sestavila účetní závěrku dle mezinárodních předpisů a porovnala ji s českou.
Financial statements according to Czech legislation and IAS/IFRS.
Keywords: Účetní závěrka; IAS/IFRS; finanční výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; přehled o peněžních tocích; přehled o změnách vlastního kapitálu; příloha k účetní závěrce.; Financial Statements; IAS/IFRS; Balance sheet; Income statement; Statement of cash flow; Equity statement; The notes to the financial statements.