Kurikulární reformy ve Velké Británii - Sedláčková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá kurikulárními reformami ve Velké Británii které proběhli ve 20. století. Reformy jsou porovnány se změnami ve školství v České republice. Samotný obsah přináší zejména identifikaci a deskripci britského školství v daném období a také analogii s Českou republikou. Část práce je věnována školským zařízením a vývoji výchovy mimo vyučování ve vztahu ke kurikulární reformě.
Curricular Reforms in Great Britain
Keywords: národní kurikulum; kurikulární reforma; školství; Education Act 1944; Education Reform Act; rámcový vzdělávací systém; national curriculum; curricular reform; Education Act 1944; Education Reform Act; framework education programme