Časoprostorové využití lokality stádem zpětně šlechtěných praturů - Jakešová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce bylo sledovat chování zpětně šlechtěných praturů v přírodní rezervaci Milovice. Předmětem sledování byla zaprvé jejich denní aktivita a možné rozdíly mezi věkovými a pohlavními kohortami, zadruhé sezónní cykly a zatřetí využití dané lokality. Výsledky byly diskutovány s literaturou týkající se vyhynulých praturů a dosud žijícího divokého skotu.
Spatio-temporal locality use by a herd of back-crossed aurochs
Keywords: pratur; přírodní rezervace; Milovice; polodivoký chov; aurochs; nature reserve; Milovice; semi-wild cattle