Kongenitální poruchy koní - Prantlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Úkolem této bakalářské práce je zpracovat literární studii výskytu kongenitálních poruch koní. Nejprve je obecně shrnuta problematika kongenitálních poruch, vznik a vyvolávací faktory. Dále jsou uvedeny nejčastější nebo nejzávažnější vrozené poruchy u koní, s ohledem na specifický výskyt u jednotlivých plemen. V práci je také pojednáno o kongenitálních poruchách u ostatních druhů hospodářských zvířat. V závěru jsou shrnuta praktická chovatelská doporučení.
Congenital disorders in horse
Keywords: kongenitální poruchy; kůň; prenatální; genetický; environmentální; congenital disorders; horse; prenatal; genetic; environmental