Prager Presse, Arne Laurin a meziválečná Praha - Štefanová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná bakalářská práce Prager Presse, Arne Laurin a meziválečná Praha se věnuje problematice žurnalistiky v meziválečné době. Pomocí studia archivních materiálů a dosud vydaných pamětí si práce klade za svůj cíl objasnit problematiku podílu médií na utváření profilu kulturního života meziválečné Prahy, a to na příkladu státem dotovaného, německy psaného deníku Prager Presse. Dále se na základě archivních materiálů a vydaných pamětí snaží objasnit postavení deníku Prager Presse v systému meziválečné žurnalistiky. Pozornost je věnována i osobnosti šéfredaktora Arne Laurina a jeho roli v utváření moderní kultury meziválečného Československa. Práce se snaží přiblížit postavení a vliv Arne Laurina v meziválečné době a rovněž chce dokázat, že Arne Laurin je právem považován za jednoho z nejinformovanějších a nejvlivnějších osobností první republiky a období mezi dvěma válkami.
Prager Presse, Arne Laurin and interwar Prague