Výchova dětí v minimalistických rodinách - Bicková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá životním stylem současné rodiny s důrazem na minimalistický životní styl. V teoretické části vymezuji základní pojmy jako životní styl a rodina, představuji minimalistický životní styl jako fenomén dnešní doby. Uvádím tradiční výchovné styly, současné výchovné trendy a ukazuji, jaký vztah mají k minimalismu. Praktická část obsahuje rozhovory se čtyřmi minimalisticky orientovanými rodinami, kde zkoumám, jak minimalismus ovlivňuje rodinný život. Cílem této bakalářské práce je prozkoumat zkušenosti rodičů, kteří se rozhodli vychovávat své děti v minimalistickém životním stylu, a také potenciální výhody a nevýhody tohoto přístupu. Zdroje informací použité v této studii zahrnují jak primární zdroje, jako jsou rozhovory a průzkumy, tak sekundární zdroje, jako jsou odborné knihy a články, populárně naučné knihy a články a videa na internetu.
Raising children in minimalist families
Keywords: minimalismus; životní styl; výchovné styly; rodina; minimalism; lifestyle; upbringing style; family