Výsadby trvalých bylin a možnosti využití stávajících porostů jako botanické expozice v areálu ZOO Ohrada - Cejnarová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2012)
Účelem diplomové práce jsou trvalé výsadby rostlin v areálu Zoologické zahrady Ohrada v Hluboké nad Vltavou, se zaměřením na využití a rizika rostlin ve výsadbách. Byly vytvořeny seznamy rostlin zastoupených v celém areálu zoo. Výsledkem je přehled všech rostlin rostoucích na daném území a plány se zakreslenými rostliny. V příloze je návrh botanického průvodce ve formě informačních tabulí a letáku k pavilonu Matamata.
Planting perennial herbs and possible use of existing vegetation as a botanical exhibition at Zoo Ohrada
Keywords: trvalé výsadby; inventarizace; botanický průvodce; Zoo Ohrada; permanent plantings; inventory; botanical guide; Zoo Ohrada