Analýza člověka jako prvku nehodového systému v oblasti provozu motorových vozidel. - Kutláková, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou člověka jako prvku nehodového systému v oblasti provozu motorových vozidel. Provádí analýzu rizik, škod a úrazů v dané oblasti, a to zejména silničních vozidel, na nichž se podílí řidič. Na tomto základě vypracovává opatření ve prospěch snížení počtu úrazů v České republice. V diplomové práci je přihlíženo k dosavadním opatřením, která byla v této oblasti provedena. Soustředí se zejména na subjekt "řidič" a na jeho roli při dopravních nehodách.
Analysis of the human as an element of accident in the area of motor vehicles.
Keywords: řidič; vozidlo; silniční provoz; dopravní nehoda; křižovatka; bezpečnost; opatření; driver; vehicle; traffic operations; traffic accident; cross-road; safety; measures