Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení na konkrétním podniku. - Herzová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční situací firmy Galasport, s. r. o. za období 2006-2012 a hodnocení řízení společnosti pomocí vybraných ekonomických ukazatelů. Údaje pro výpočet jsou převzaty z rozvahy, výkazu zisku a ztráty. Práce je rozdělena do tří částí: teoretické, metodiky a praktické. Teoretická část se zabývá vymezením finanční analýzy, účastníků, informací o získávání dat a metody analýzy. Ukazatele výnosnosti byly rozděleny na více ukazatelů, pro lepší zhodnocení kolísání vrcholového ukazatele. U ukazatelů likvidity byly počítány všechny tři stupně likvidity. V poslední části byly ukazatelé vypočítány a zhodnoceny.
Creation and Application of Financial Economic Evaluation of the Specific Company
Keywords: Finanční analýza; DuPont analýza; likvidita; zadluženost; ziskovost; Financial analysis; DuPont analysis; liquidity; indebtedness; profitability