Porovnání map dostupných na internetu z kartografického hlediska - Šulista, Daniel (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání mapových serverů pro Českou republiku na internetu. Cílem práce je porovnat mapy na webových portálech z kartografických hledisek aktuálnosti, úplnosti, míry kartografické generalizace, přehlednosti a dalších. V závěrečné části je porovnání možností užívání a vhodnost map z pohledu uživatele.
Comprarison of maps on the Internet from the cartographic view
Keywords: kartografie; mapa; mapy; turistická mapa; cyklomapa; Google maps; Mapy.cz; mapy iDnes; cartography; map; maps; tourist map; map of cycling; Google maps; Mapy.cz; maps iDNES