Využití finančních prostředků ze zdrojů Evropské unie, jako faktor rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém regionu - Terčová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce analyzuje možnost využití finančních prostředků ze zdrojů Evropské unie ve prospěch rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém regionu a rozsah jejich současného využití. Vzhledem ke zkrácenému programovacímu období hodnotí úlohu kraje a zvolených okresních měst v roli žadatelů o dotaci a podpůrců ostatních žadatelů. Pozornost je také věnována vztahu měst a turistických informačních center, která jsou důležitým subjektem v procesu předávání informací návštěvníkům.
The use of European Union financial resources as a factor of tourist trade development in Ústí nad Labem region
Keywords: cestovní ruch; dotace Evropské unie; aktivita měst a kraje vzhledem k politice EU; certifikace služeb pro cyklisty; turistické informační centrum (TIC); portál cestovního ruchu; travel trade; dotation of European Union; activity of towns and region in regard of European Union politics; certification of services for cyclist; tourist information center (TIC); information system of tourism trade