Marketingová strategie ubytovacího zařízení - Beránková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce je vytvoření zjednodušené marketingové strategie pro vybrané ubytovací zařízení na základě teoretických poznatků, vytvořených analýz a dotazníku spokojenosti hostů. Za ubytovací zařízení byl zvolen rodinný Penzion Na Špičáku, který se nachází v Českém Krumlově. Diplomová práce vysvětluje termíny jako marketing, strategický marketing, marketingová strategie, strategický marketingový proces a další důležité termíny pro dobré pochopení tématu práce. Pro výzkum byly v práci zvoleny analýzy vnitřního a vnějšího prostředí, analýza konkurence, SWOT analýza a krátký dotazník spokojenosti hostů. Kvůli pandemii Covid-19 byla do práce přidána i analýza dopadů této krize na podobná ubytovací zařízení. Na základě výsledků z výzkumu a analýz je v práci nevržena zjednodušená marketingová strategie a opatření, která by měla vést ke zvýšení konkurenceschopnosti zvoleného penzionu.
Marketing Strategy of the Accommodation Facility
Keywords: marketing; marketingová strategie; marketingový mix; strategický marketingový proces; analýza vnitřního a vnějšího prostředí; analýza konkurence; SWOT analýza; ubytovací zařízení; dopady pandemie Covid-19; marketing; marketing strategy; marketing mix; strategic marketing process; analysis of internal and external environment; competition analysis; SWOT analysis; accommodation facility; impacts of Covid-19 pandemic