Problematika experimentování s drogou na základních školách a základních školách praktických - Vrbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Užívání drog přináší mnoho komplikací celé společnosti a to nejen v oblasti zdravotní, ale i sociální a ekonomické. Cílem této práce bylo zmapovat a pozorovat teoretické znalosti v oblasti drogové problematiky žáků základních škol a základních škol praktických a zjistit, která skupina je více ohrožena. V řešení problematiky užívání drog považuji za nejdůležitější kvalitní primární prevenci jak v rodinném zázemí, tak v účinných preventivních programech, v kvalitní práci pedagogů a v dostatku mimoškolní činnosti pro naplnění volného času dětí.
Problems experimentation with drugs on primary schools and primary schools practical
Keywords: drogy legální; drogy nelegální; rodina; prevence primární; legal drugs; illegal drugs; family; primary prevention