Význam sportovní výchovy u adolescentů na domovech mládeže. - Zrzavecká Konrádová, Linda (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení významu sportovní výchovy na domovech mládeže. Sportovní kroužky na domovech mládeže tvoří nejbohatší ucelenou nabídku. Patří mezi ně individuální a skupinové sporty, ale také návštěvy sportovních utkání. Liší se dle typu, kategorizace a velikosti domovů mládeže. Období adolescence je složité a komplikovanějším se stává, pokud žák odchází na střední školu do jiného města a přechází z rodinného prostředí na domov mládeže.Součástí práce je náhled na sportovní kroužky, které probíhají na třech typech domovů mládeže v Českých Budějovicích.
The importance of sports education for youth in boarding houses.
Keywords: sport; výchova; sportovní výchova; mládež; domov mládeže; zájmová činnost; sportovní kroužky; sport; education; sports education; youth; boarding houses; leisure activity; sports rings