Účetní výkazy, jejich struktura a vypovídací schopnost - Hadačová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé práce bakalářské práce je vypracování finanční analýzy vybrané společnosti. Nejprve bylo nutné charakterizovat účetní výkazy ? rozvahu, výkaz zisku a ztráty neboli výsledovku a pohyb peněžních toků neboli cash flow. V této práci jsou zmíněny a popsány položky těchto dokumentů a také základní informace o finanční analýze. Praktická část je již věnována konkrétním ukazatelům finanční analýzy. Celkové hodnocení finančního zdraví podniku je vytvořeno pomocí Altmanova bankrotního modelu. Je zde také podrobně popsán investiční záměr společnosti na nové školicí středisko, které chce firma vybudovat přímo v místě sídla. Tento záměr je zde popsán i v číslech a pomocí SWOT analýzy.
Financial statements, treir structure and their predicative abilities
Keywords: Účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; výkaz o peněžních tocích; finanční analýza; účetnictví; Financial statements; balance sheet; income statement; statement of cash flows; financial analysis; accounting