Lidové zvyky. Výtvarný projekt pro 1. stupeň ZŠ. (teoreticko - projektová práce) - Kubátová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na tradice a zvyky českých zemí. Snahou bylo propojit co nejvíce vzdělávacích oblastí. Hlavní důraz byl kladen na výtvarné ztvárnění, ovšem nejsou opomenuty ani historické souvislosti všech tradic a zvyků. Hlavním cílem bylo vytvořit komplex jedinečných českých unikátů, které lze využít v praxi v hodinách výtvarné výchovy na prvním stupni základní školy.
Folk customs. The Art Project for 1st Grade of Elementary School. (theoretical - project thesis)
Keywords: Tradice; zvyky; základní škola; lidové; náboženství; křesťanství; Česká republika; výtvarná výchova; učitel; žák; projekt.; Traditions; customs; primary school; folklore; religion; the Czech Republic; art; teacher; pupil; project.