Fungování sociálního státu a jeho vliv na společnost - Roštinská, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá fungováním sociálního státu a jeho vlivu na společnost. V úvodní části je definován a charakterizován sociální stát a jeho různé chápání. Dále se zabývám některými typy sociální politiky státu a popisuji některé druhy, principy a typy sociální politiky moderního státu. Dále charakterizuji některé z nejdůležitějších ideologických směrů a typologií státu. V hlavní části se zabývám jednotlivými etapami sociálních států a některými z nejdůležitějších typologií sociálních států. Samostatnou a důležitou kapitolu tvoří fungování sociálního státu v České republice. Zde se zabývám vymezením charakteristiky sociálního státu v České republice, vlivem fungování sociálního státu na společnost, některými specifiky českého sociálního státu. Poslední kapitola s názvem Některé vzájemné souvislosti ve vztahu sociálního státu a sociální práce je závěrečným zamyšlením nad vzájemným propojením sociální práce a sociálního státu.
The Functioning of Social Welfare and Its Impact on Society
Keywords: sociální stát; společnost; sociální spravedlnost; sociální zabezpečení; sociální práce; historie sociálního státu; typologie sociálních států; státní sociální zabezpečení; komunistická strana; Česká republika.; Social welfare; Society; Social Justice; Social Security; Social Work; History of the Welfare State; Typology of Welfare State; State Social Security; Communist Party; The Czech republic.