Morfometrická analýza Novohradských hor - Čížek, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá morfometrickou analýzou Novohradských hor. Část dat potřebná pro tuto práci byla zjišťována prostřednictví terénního průzkumu. Výsledky měření puklinového systému byly zpracovány a vyhotoveny růžicové diagramy. Tato fakta byla doplněna již známými výsledky měření z dalších lokalit.
Morphometric analysis of the Novohradské Mountains
Keywords: Novohradské hory; morfometrická analýza; Novohradské Mountains; Morphological analysis