Přístupy k odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku - Tršová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem odměňování zaměstnanců ve vybraném podniku. Literární rešerše popisuje motivaci zaměstnanců, mzdové systémy podniků, formy základní a doplňkové mzdy a přístupy k odměňování zaměstnanců. Praktická část charakterizuje zvolený podnik, jeho zaměstnance, systém odměňování, motivace a hodnocení práce na různých pozicích. Cílem práce je zhodnotit současný systém mezd, odměn a benefitů ve zvoleném podniku a navrhnout kroky k jeho zlepšení a zvýšení spokojenosti zaměstnanců. Vhodné motivační nástroje zlepšují výkonnost zaměstnanců a zároveň omezení nevyužitých benefitů šetří výdaje zaměstnavatelů. Přístup k odměňování je hodnocen formou dotazníkového šetření mezi zaměstnanci.
Access of Employee Remuneration in a Selected Company
Keywords: motivace; mzda; odměňování; benefity; variabilní složka mzdy; motivation; wage; remuneration; benefits; variable wage component