Právo na výživné, jeho uplatňování a vymáhání. - Volková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou stanovení a vymáhání výživného, resp. vyživovací povinností rodičů k dětem. Pro porozumění tématu popisuje základní pojmy, jimiž jsou rodina, manželství a vyživovací povinnost a zachycuje postupy příslušných orgánů, vedoucí ke stanovení a vymožení stanoveného výživného. Rovněž sleduje uvedené postupy ve vybraných zemích Evropské unie a snaží se v nich nalézt inspiraci pro zlepšení situace v ČR. Na závěr se zabývá mezinárodními úmluvami a způsoby stanovování a vymáhání výživného za hranicemi naší země.
The right to maintenance, the implementation and enforcement.