Tvorba internetových aplikací pomocí Rich Internet Application AJAX - Ašenbryl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2008)
AJAX je moderní a hodně se rozšiřující technologie. Je relativně nová, proto se v této práci budu snažit shrnout její nejdůležitější rysy, předvést její funkci, poukázat na možná úskalí a popsat podrobně její implementaci. S AJAXem je spojeno hned několik moderních technologií (pojmů), které jsou na webu využívány. Programátor v AJAXu je musí umět zvládnout a proto se nevyhnu ani poukázání na témata jako JavaScript, DOM, XML a serverové technologie.
Rich Internet Application AJAX and web pages creation
Keywords: XMLHttpRequest; AJAX; JavaScript; RIA; Rich Internet Application; DOM; XMLHttpRequest; AJAX; JavaScript; RIA; Rich Internet Application; DOM