Historie tělesné výchovy a sportu v Dačicích - Pokorná, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu ve městě Dačice od jejích počátků, tj. od vzniku Tělovýchovné jednoty Sokol v roce 1871 až po současnost. Práce je rozdělena do pěti částí. První nám nastíní obecnou historii města Dačice. Další jsou rozdělené podle časového období. Druhá část zachycuje historii vývoje sportovních odvětví do konce první světové války. Ve třetí části je podchycena doba od r. 1918 do r 1945. Následující období popisuje poválečnou dobu až do roku 1989. Poslední část se věnuje novodobému sportu od roku 1989 do současné doby.
The History of physical education and sport in Dačice
Keywords: Tělovýchovná jednota; oddíl; historie; soutěže; Sokol; Dačice; Physical training unity; sport club; history; competitions; Sokol; Dačice.