Názor dětí mladšího školního věku na zdraví, pohyb a sport\\ - Harenčáková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této diplomové práce je zjistit vztah dětí mladšího školního věku ke zdraví, výživě, pohybu, sportu a zdravému životnímu stylu. Dálé práce poukazuje na důležitost vlivu rodiny, školy a prostředí, ve kterém žijí a vyvíjejí se. Předmětem zkoumání byli žáci základních škol, konkrétně druhých tříd, ve věku 7 - 8 let. Ke Zkoumání byla použita metoda písmeného dotazování. Výzkum ukázal, že ke sportu děti mají převážně kladný vztah. Dále z výzkumu vyplynulo, že rodiče u dětí rozvíjejí správné návyky ke zdravé výživě a zdravému životnímu stylu a děti těmto pojmům rozumí a chápou je.
Opinion of childern of junior school age on health,exercise and sport
Keywords: mladší školní věk; růst a vývoj dítěte; zdraví; výživa; pohyb; sport; zdravý životní styl; children in the age of the first grade of primary school; children´s grow up and development health; nutrition; exercise; sport; healthy lifestyle