Problematika zadávání veřejných zakázek na Ministerstvu zemědělství ČR v oblasti pozemkových úprav - Chytrá, Blanka (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma zadávání veřejných zakázek jsem si zvolila z důvodu, že před svojí mateřskou dovolenou jsem pracovala na Pozemkovém úřadě v Českých Budějovicích a tato problematika byla mojí náplní práce. Po nástupu do práce v září se opět veřejnými zakázkami budu zabývat. Ve své práci jsem se zaměřila na ceny vysoutěžených veřejných zakázek a na mimořádně nízkou nabídkovou cenu, což je v současné době velmi diskutované téma. V první části uvádím porovnání financovaných veřejných zakázek komplexních pozemkových úprav v Jihočeském kraji ve vztahu k cenám ostatních krajů v rámci České republiky v období let 2013 a 2014. Ve druhé části po krátkém porovnání cen veřejných zakázek v rozmezí 10 let (rok 2003, 2004 a rok 2013, 2014) se věnuji posouzení mimořádně nízké nabídkové ceny pomocí objektivně hodnotitelných kritérií s ohledem na transparentnost zadání veřejné zakázky.
Public Procurements in the Area of Land Adjustments Administrated by the Ministry of Agriculture of the Czech Republic
Keywords: veřejné zakázky; mimořádně nízká nabídková cena; komplexní pozemkové úpravy; public procurement; abnormally low tender price; landscape reform