Výzkum raně středověkého sídliště Budčeves z pohledu antrakologické a makrozbytkové analýzy - Novák, Jan (Ústav archeologické památkové péče středních Čech, 2015)
Cílem tohoto příspěvku je přiblížit antrakologický amakrozbytkový výzkum raně středověkého sídliště u Budčevsi, okr. Jičín. Zkoumaná lokalita je archeologicky datována do mladší a pozdní doby hradištní.
The investigation of the early medieval settlement at Budčeves from the view point of anthracology and plant macro-remains anaLySiS
Keywords: early medieval age, Budčeves, anthracology, plant macro-remains analysis