Podpora dítěte s vývojovou dysfázií do 10 let věku - Doležalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat výchovu, vzdělávací i logopedickou podporu dívky s vývojovou dysfázií a to od narození do 10 let. Práce odkrývá i problémy a příklady dobré praxe. Teoretická část se zabývá vývojovou dysfázií její terminologií, symptomatologií, etiologií, diagnostikou a terapií, dále také možnostmi vzdělávání dětí s touto vadou. Obsahem praktické části je případová studie dívky, která navštěvovala běžnou mateřskou školu a nyní se vzdělává v běžné základní škole. Studie je zaměřena na konkrétní projevy vývojové dysfázie, logopedickou intervenci, podporu rodiny a vzdělávacích zařízení. Odkrývá problémy, které ve vývoji dívky nastaly, i jejich řešení.
Support of a Child with Specific Language Impairment up to 10 Years
Keywords: Vývojová dysfázie; vzdělávání; integrace; inkluze; logopedická péče.; Developmental dysphasia; education; integration; inclusion; speech therapy.