Kostel Všech svatých v Olbramovicích stavební historie a uměleckohistorické souvislosti - Drábek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2018)
Předmětem této bakalářské práce je kostel Všech svatých, který se nachází ve vesnici zvané Olbramovice, lokalizované ve středních Čechách na Benešovsku. Stavební historie kostela sahá až do 12. století. Bakalářská práce se věnuje architektonické stránce této stavby a známé vývojové etapě z románského období po současnost. Dále se práce zaměřuje také na stavební dějiny a urbanistickou stránku objektu, na historický kontext vzniku, význam podoby objektu a uvedení do souvislostí doby vzniku. Práce se rovněž věnuje srovnání formálních souvislostí s dalšími sakrálními stavbami v blízkém okolí.
The church of All Saints in Olbramovice - building history and artistic and historical context
Keywords: Olbramovice; Vrchotovy Janovice; Nesvačily; Votice; Ouběnice; Tožice; Jankov; vesnické kostely; románské kostely středních Čech; olbramovický region; dochované kostelní věže; Olbramovice; Vrchotovy Janovice; Nesvačily; Votice; Ouběnice; Tožice; Jankov; village churches; romanesque churches of central Bohemia; region of Olbramovice; preserved church towers