Současný stav rozšiřování Hospodářské a měnové unie s důrazem na Českou republiku - Čapková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce Současný stav rozšiřování Hospodářské a měnové unie s důrazem na Českou republiku je rozdělena do sedmi dílčích kapitol. Teoretická část popisuje historii, právní rámec a institucionální zázemí Hospodářské a měnové unie. Druhá část se věnuje praktickému fungování Hospodářské a měnové unie. Analyzuje makroekonomické důsledky jednotné měny a již uskutečněná i plánovaná rozšíření Hospodářské a měnové unie. Jádro práce tvoří charakteristika současné situace v České republice týkající se očekávaného vstupu České republiky do Hospodářské a měnové unie. Součástí práce je résumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář.
Current stage of the process of enlargement of the Economic and Monetary Union
Keywords: měnové unie; právní rámec; makroekonomické důsledky; Monetary Union; legal framework; the economic impacts