Chrastice rákosovitá (Phalaris arundinacea) jako invazní druh - Svačinová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2011)
Chrastice rákosovitá (Phalaris arundinacea) je vytrvalá tráva, která se invazně šíří v Severní Americe. Důvody jejího agresivního šíření zatím nejsou známé. Tato práce je rešerší informací a výsledků výzkumu o chrastici rákosovité. Práce bude použita jako základ pro další výzkum chrastice rákosovité.
Reed canary grass (Phalaris arundinacea) as an invasive species
Keywords: chrastice rákosovitá; phalaris arundinacea; invaze; invazní druhy; reed canary grass; invasions; invasive plants; phalaris arundinacea