Člověk jako čas - volný čas a smysl lidské existence - Mrázová, Vlasta (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je rozdělena do šesti kapitol. V první části byl předmětem zájmu člověk a čas z hlediska filosofie. V druhé části jsme se zabývali lidským bytím a lidskou existencí. Ve třetí kapitole jsme ve věnovali souvislosti času a dějin a jejich důležitostí pro člověka a lidskou společnost. Čtvrtá kapitola se snaží postihnout smysl lidské existence a navazuje další kapitola, která se snaží zjistit možné příčiny, které mohou vést ke ztrátě smyslu života. Poslední část, věnovaná volnému času a výchově ve volném čase, měla za cíl ukázat možnosti a meze vychovatele volného času při pomáhání ke smysluplnému žití.
Man as time - free time and sense of human existence
Keywords: člověk; čas; bytí; dějiny; smysl; smysl lidské existence; výchova; svoboda; výchova ve volném čase; pedagogika volného času; smysluplný život; man; time; being; history; sense; sense of human existence; education; freedom; upbringing; leisure time pedagogy; meaningful life