Sociální práce s osaměle žijícími seniory na Městském úřadu Klatovy - Lucáková, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sociální práce s osaměle žijícími seniory. Hlavním cílem práce je zmapovat sociálně zdravotní rizika a rizikové situace výše zmiňovaných klientů a představit možnosti sociální práce v rámci sociálního odboru městského úřadu. Definitivním základem pro stanovení rizik a rizikových situací jsou jednoznačně požadavky a potřeby seniorů, kteří žijí osaměle. Práce kontinuálně představuje možnosti využití metod sociální práce při eliminaci konkrétních rizikových situací nejprve obecně a poté na příkladu praxe Městského úřadu Klatovy. Ve svém závěru práce uvádí přehled slabých a silných stránek, které dokreslují celkovou situaci sociální práce s osaměle žijícími seniory v této organizaci.
Social work with lonely living senior citizens at Municipal office Klatovy
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; městský úřad; osaměle žijící senior; riziková sociální situace; social work; social worker; municipal office; lonely living senior citizen; riskful social situation