Zmapování liniové zeleně ve vybraném území a posouzení z hlediska druhového zastoupení dřevin - Uhlíř, Matěj (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zpracování literární rešerše a získání důležitých informací o problematice liniová zeleň a její funkce a rozdělení. Tato práce je zaměřená na zmapování liniové zeleně v katastrální území Vidov. V práci jsou uvedeny všechny prvky liniové zeleně, které jsou popsány z hlediska druhového zastoupení, vegetačního stupně, rozlohy či funkce. Součástí bakalářské práce je zakreslení liniové zeleně do mapy a vytvoření tabulek a návrh dosadby stávajících dřevin v daném území.
Mapping of line greenery in the selected area and assessment in terms of species representation of tree species
Keywords: Liniová zeleň; mapování; dřevina; větrolam; koridor; strom; krajina; landscape; linear greenery; mapping; windbreak; woody species; corridor; vegetation; tree