Technologické postupy pletení z papíru - Kozelková, Libuše (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na velmi známý materiál ? na papír ? jeho historický vývoj, ruční i strojní výrobu, jeho druhy a vlastnosti. Práce ukazuje jeho využití při pletení užitkových předmětů a nabízí možnost aplikovat při tomto zpracování techniky tradičních lidových řemesel: zejména košíkářství a zpracování slámy. Bakalářská práce předkládá základní technologické postupy pletení z papíru. Tato činnost probouzí v člověku kreativitu. Dává mu možnost ze starého a nepotřebného vyrobit plnohodnotné nové výrobky. Jejich podobu si výrobce sám navrhne a poté i zhotoví. Pomůcky i materiál pro tuto činnost jsou každému dostupné a oproti jiným materiálům finančně nenákladné. Pletení z papíru se dá využít při volnočasových aktivitách a v ergoterapii.
Technological processes of paper weaving
Keywords: Papír; ergoterapie; pletení z papíru; Paper; occupational therapy; paper weaving