Právní aspekty rozpočtu EU - Anderlová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na základní charakteristiku rozpočtu EU. Dále poukazuje na jeho právní aspekty následované analýzou struktury rozpočtu, kde jsou diskutovány následující aspekty: víceletý finanční rámec, příjmy a výdaje rozpočtu EU. Následují základní principy a proces schvalování rozpočtu EU. Literární rešerši uzavírá kontrola rozpočtu. Praktická část této práce se zabývá finanční analýzou rozpočtu EU v časovém horizontu devíti let.
Legal Aspects of EU Budget
Keywords: rozpočet EU; víceletý finanční rámec; příjmy rozpočtu EU; výdaje rozpočtu EU; finanční analýza; EU budget; multi-annual financial framework; incomes; expenses; financial analysis