Analýza konkurenční pozice vybraného podniku - Zajac, Aleš (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem této diplomové práce je zhodnocení konkurenční pozice vybraného podniku. Pro určení pozice byly použity strategické metody, které slouží k analýze vnitřního a vnějšího okolí podniku. Konkrétně se jedná o tyto metody: analýza konkurentů, Porterův model pěti sil, SWOT analýza. Použita byla také analýza spokojenosti zákazníků. Dále byla aplikována část metod z finanční analýzy ke zjištění finančního zdraví podniku. V závěru práce je zhodnocena současná pozice podniku na trhu a navrhnuta opatření, která by napomohla ke zlepšení konkurenční pozice.
Analysis of the competitive position of the selected company
Keywords: Konkurenční pozice; konkurence; SWOT analýza; finanční analýza; analýza konkurence; Porterův model pěti sil.; Competitive position; competition; SWOT analysis; financial analysis; competition analysis; Porter´s five forces model.