Studie revitalizace malého vodního toku v urbanizované krajině - Podhola, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s revitalizací malých vodních toků v urbanizované krajině. Pro zpracování studie toku bylo zvoleno povodí potoku Stoka. Studie by měla přispět ke zlepšení vodních poměrů a ekologické stabilitě v území. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část zahrnuje pojmy spojené s úpravou vodních toků, historií revitalizačních etap, stejně tak i moţnosti financování revitalizačních akcí. Praktická část obsahuje charakteristiku zájmového povodí a návrh revitalizace vodního toku.
Small water course restoration study in the urbanized landscape
Keywords: potok Stoka; vodní tok; revitalizace; úpravy vodních toků; Stoka; watercourse; revitalization; watercourses regulation