Vliv KPÚ na stupeň realizace ÚSES v určených katastrálních územích Jihočeského kraje v oblastech s převahou TTP. - Dušková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá vlivem komplexních pozemkových úprav na stupeň realizace ÚSES v určeném katastrálním území Skláře na Šumavě v Jihočeském kraji. Vybraná oblast má převahu trvale travních porostů. Tato práce má za cíl posoudit, jaký vliv mají KPÚ na stupeň realizace ÚSES v oblasti s TTP. Komplexně rozebírá jednotlivé vlivy pozemkových úprav ve zmiňované oblasti. V aplikační části je prezentováno reálné území, kdy je zpracována vybraná oblast pomocí počítačového programu ArcMap. Ve své práci jsem se zaměřila na posuzování územního systému ekologické stability v daných hlediscích a na zonaci území. Důležitá pro stabilitu území je potřeba monitorování území a vývoje ekologicky stabilních prvků, které by měly dostatečně plnit svou funkci. Na základě získaných poznatků a informací jsou navržena opatření, která by měla způsobit efektivní ochranu realizovaných prvků ÚSES s cílem zachování, popřípadě zvýšení ekologické stability.
Influence of comprehensive landscaping on the degree realization TSES in specific cadastral areas of South bohemian region in areas with a predominance of permanent grassland.
Keywords: pozemkové úpravy; územní systém ekologické stability; ekologická stabilita; zonace; land adjustment; territorial systém of ecological stablity; ecological stability; zonation