Regulace plevelů u pěstovaných hybridů kukuřice seté - Nahodil, Antonín (Jihočeská univerzita, 2015)
V diplomové práci je popsána biologie a morfologie plevelných rostlin, které patří k nejrozšířenějším v porostu kukuřice, způsoby jejich šíření a možná regulace. Na základě těchto poznatků jsou popsány metody chemické a mechanické regulace. Diplomová práce popisuje stručný popis samotné rostliny kukuřice seté tak i samotné pěstování rostliny. Pokus probíhal na školním statku zemědělské školy v Táboře. Kde byl založen i maloparcelový pokus. Vyhodnocení četnosti výskytu plevelných druhů na zvolených maloparcelách probíhalo u hybridů kukuřice seté. Diplomová práce obsahuje výsledky, kde je zjištěno zaplevelení jednotlivých maloparcel, na kterých byly jednotlivé hybridy kukuřice mezi sebou porovnány. Zahrnuje také ekonomické zhodnocení a navržení případného opatření proti plevelům.
Regulation of Weeds in Grown Hybrids of Maize
Keywords: plevel; regulace plevelů; herbicid; kukuřice; ekonomické zhodnocení; weeds; regulation of weeds; herbicide; maize and economic evaluation