K obecným otázkám onomastiky - Zouzalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce sleduje obecné otázky lingvistické disciplíny ? onomastiky. Práce obsahuje část teoretickou zabývající se charakteristikou a historií tohoto vědního oboru a rozpracovává samotné fungování vlastních jmen. Zaměřuje se také na vnitřní členění disciplíny a podává informace o jednotlivých podoborech. Empirická část je zaměřena ve dvou kapitolách na názvy v Českých Budějovicích a rozbor osobního jména. První kapitola reprezentuje vývoj, významové okruhy a motivace českobudějovického názvosloví a následně je proveden rozbor u vybraných názvů s městem úzce souvisejících. Druhá tvoří rozbor antroponyma ?Kristýna Zouzalová?.
To the general issues of onomastics
Keywords: onomastika; vlastní jméno; názvosloví; České Budějovice; onomastics; proper name; nomenclature; České Budějovice