Zaměření a vyhotovení stavební dokumentace - Vozandych, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se věnuje zaměření a vyhotovení stavební dokumentace stavebních objektů ve Velkém Boru 31 u Netolic. Pro splnění cíle jsou využity postupy, které jsou v souladu s tvorbou informačního modelu budovy (BIM). V teoretické části se lze seznámit s legislativou a normami, které souvisí se zhotovením stavební dokumentace. Popsány jsou náležitosti dokumentace skutečného provedení stavby a činnosti, které je potřeba zvládnout během její vytvoření. V praktické části jsou následně zpracovány průvodní zpráva, technická zpráva, situační výkresy a výkresová dokumentace v odpovídající podobě. Výsledkem práce je výkresová dokumentace, kterou lze využít pro vytvoření modelu podle pravidel BIM. V rámci diskuse jsou nastíněny klady a zápory takového modelu. Zároveň je řešena otázka možnosti využití BIM v souvislosti se stavební dokumentací.
Geodetic survey and execution of building documentation
Keywords: stavební dokumentace; geodezie; BIM; building documentation; geodezie; BIM