Zjištění a porovnání stavu a úrovně tréninků v oddílech a kroužcích stolního tenisu v jihočeském kraji - Doležal, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce má zjistit a porovnat stav a úroveň tréninku v oddílech a krouţcích stolního tenisu v jihočeském kraji. Úvod je zaměřen na obecné informace, které mají přiblíţit tento sport i široké veřejnosti. Nastiňuji v této části počátek stolního tenisu, jeho vývoj, pravidla, pád i vzestup. Dále se zabývám revolučními změnami materiálu v historii stolního tenisu a to především hrací pálky, která nejvíce ovlivnila samotný vývoj této hry. Hlavní část obsahuje výsledky, které uvedly v dotazníku oslovené kluby a školy v jihočeském kraji zabývajícím se stolním tenisem. Mapuje především stav klubu, ve kterém se nachází, úroveň tréninků a vybavení herny. Na základě těchto získaných informací jsem porovnal stav a úroveň oddílů a škol v jihočeském kraji.
Exploration and comparison of training's status and level of table tenis didisions and clubs in South Bohemian Region\\
Keywords: Historie a vývoj ping-pongu; kluby; školy; dotazník.; History and evolution of ping-pong; clubs; schools; questionnaire.