Mezipodnikové srovnávání - Lagarde, Matyáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo pro zvolený soubor pěti stavebních podniků provést mezipodnikovou komparaci pomocí odlišných nástrojů. Pro srovnání bylo vybráno pět akciových společností, které patří z hlediska podílu na trhu k největším. K výsledné komparaci bylo využito metod mezipodnikového srovnání, bankrotních a bonitních modelů a také bylo vytvořeno ratingové hodnocení podniků AGR (Aspekt Global Rating). Na základě zvolené metodiky bylo možné porovnat dané subjekty mezi sebou z hlediska jejich ekonomické situace.
Intercompany comparison
Keywords: rating; ranking; spider graf; komparační metody; bankrotní model; bonitní model; rating; ranking; spider graph; comparing methods; bankruptcy model; credibility model