Vliv pandemie Covid-19 na klienty Českokrumlovského Fokusu Reakce lidí s duševním onemocněním - Kolarová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá tím, jak vybraní klienti Českokrumlovského FOKUSu vnímali a zvládali pandemii Covidu-19 a s tím spojená vládní opatření. Teoretická část popisuje potřeby lidí se specifickými diagnózami jako je schizofrenie, deprese, neurotické, stresové a somatoformní poruchy a jejich fungování v běžném životě. Dále popisuje organizaci FOKUS a pandemii Covid-19 s vládními opatřeními. V praktické části je popsán výzkum a zpracovány rozhovory s vybraným vzorkem klientů Českokrumlovského FOKUSu. Praktická část se zabývá tím, jak tito klienti vnímali své duševní zdraví v době pandemie a zda pociťovali vliv vládních opatření optikou svého onemocnění.
The Impact of the Covid-19 Pandemic on Clients of Fokus Český Krumlov Reactions of People with Mental Illness
Keywords: pandemie Covid-19; duševní zdraví; schizofrenie; deprese; neurotické; stresové a somatoformní poruchy; fungování a zvládání; potřeby; vládní opatření; zhoršení duševního zdraví; Covid-19 pandemic; mental health; schizophrenia; depression; neurotic; stress and somatoform disorders; functioning and coping; needs; government measures; deterioration in mental health