Komparace českého a italského vzdělávacího systému - Zampinová, Pamela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je komparativního charakteru. Zaměřuje se na porovnání vzdělávacího systému v České republice a Itálii. První část bakalářské práce tvoří teoretická část, kde jsou představené oba státy se základními rysy vzdělávacích systémů. Oblasti vzdělání jsou představené jen stručně v nutném rozsahu pro základní orientaci. Ve druhé části jsou porovnány konkrétní oblasti vzdělávacích systémů, na základě zjištěných údajů z předchozí části. Součástí práce je dvojjazyční glosář s příslušnou terminologií odpovídající tématu bakalářské práce.
Confronto fra i sistemi scolastici ceco e italiano
Keywords: Vzdělávací systém; Vzdělávání; Organizace vzdělávání; Vzdělávací politika; Educational system; Education; School system; Educational policy