Vytyčení liniové stavby - Hlavinka, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem mé bakalářské práce bylo vytyčení liniových staveb ve zvolené lokalitě. Vytyčování probíhalo v obci Včelná, katastrální území České Budějovice. Cílem práce bylo vytyčení podrobných bodů jako podklad pro budoucí stavební práce. Před vytyčením v zájmovém území byla provedena rekognoskace stávajícího bodového pole, provedena stabilizace nových pomocných bodů pro vytyčování. Ve vytyčování byla použita metoda GNSS a metoda rajon. Výšky bodů byly určovány technickou nivelací, tachymetrií nebo metodou GNSS. K vytyčování byla použita totální stanice Topcon R 340 5616 a GPS. Lokalita byla zaměřena v souřadnicovém systému S-JTSk a výškovém systému Bpv.
Demarcation line construction
Keywords: vytyčování liniových staveb; určování výšky; nivelace; rajon; Vytyčení liniové stavby; demarcation line structures; determining height; levelling