,,Krajina vně i uvnitř" - Sýkorová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se věnuje fenoménu Krajiny a jejích proměn v souvislosti s básněmi Jana Skácela. Blíže se věnuje rozboru dvou vybraných sbírek jeho veršů, zvláště sedmi básní, na něž navazuje později jejich výtvarná interpretace, provedená dvěma způsoby. Součástí práce je také fotografická příloha související s tématem. Vedoucí diplomové práce: Věra Vejsová, akad. mal. Katedra výtvarné výchovy
"The landscape outside and inside"
Keywords: Krajina; Jan Skácel; básně; interpretace; The landscape; Jan Skácel; poems; interpretation