Místní a pomístní jména v okolí města Třešť - Bartušková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá toponymy v okolí obce Třešť na Vysočině. Analyzována jsou oikonyma a anoikonyma. Práce volně navazuje na mou bakalářskou práci Názvy ulic v Třešti. V teoretické části je představena onomastika, toponomastika a etymologie. Praktická část bude rozdělena do dvou hlavních kapitol. Jedna kapitola se bude zabývat oikonymy, tedy názvy obcí, a jejich motivací názvu, druhá bude analyzovat anoikonyma. Cílem práce je zanalyzovat názvy obcí a nesídelních objektů v okolí města Třešť a také nalézt jejich etymologii, a to za pomoci oikonymických a anoikonymických slovníků, katastrálních map, kronik a vypravování pamětníků.
The Place and the Minor Place Names around Třešť
Keywords: Toponyma; oikonyma; anoikonyma; Třešť; pojmenování.; Toponyms; oikonyms; anoikonyms; Třešť; naming.