KULTUR FÜR ALLE. FORMEM OFFIZIELLER KULTURPOLITIK IN DEUTSCHLAND UND TSCHECHIEN - Danielowitzová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá problematikou státní kulturní politiky v České republice a v Německu. V první části se autor bakalářské práce věnuje vymezení pojmu kulturní politiky, jejím úkolům a chápání kulturní politiky v rámci UNESCO a samostatné kulturní politiky Evropské unie. V druhé části autor věnuje pozornost již konkrétní problematice kulturní politiky obou zemí a druhům financování kulturní politiky v České republice a v Německu. Práce neopomíjí ani postavení Ministerstva kultury České republiky a Kulturrat v Německu, jakožto zastřešujících institucí na poli kulturní politiky, včetně jejich kompetencí a úkolů. V závěru práce je zmapována aktuální kulturní politika obou zemí.
CULTURE FOR EVERYONE.OFFICIAL FORMS OF CULTURAL POLICY IN GERMANY AND IN THE CZECH REPUBLIC
Keywords: UNESCO; Evropská Unie; kulturní politika; financování kultury; Ministerstvo kultury; Kulturrat; UNESCO; European Union; cultural policy; financing of culture; Ministry of culture; Kulturrat